Aanvraag Kooiker pup

Hier meer info over de aanvraag voor een kooiker pup.

De wachtlijst voor het laatste nestje wat we hopelijk in augustus 2020 hebben, is vol!

Ik werk niet met een plaats bepaling, maar zoek voor een goede combi. Het een bijzondere puzzel want er zijn mensen die een specifieke voorkeur hebben voor alleen een reu of een teef, en er zijn mensen zonder specifieke voorkeur. Dat maakt een wachtlijst een heel variabel gegeven.

Sowieso is er natuurlijk van te voren niet duidelijk hoe groot een nestje is, en wat de verdeling reu/teefje is..

Omdat Famke de laatste 2 keren eerder loops werd is dit nestje nog mogelijk, tenzij ze nu veel later loops wordt dan vervalt de optie voor dit laatste nestje helaas. Dit omdat ik fok volgens de regels van de rasvereniging. Daar staat dat het teefje niet meer na haar 8ste verjaardag gedekt mag worden. 

 

 

 

De werkwijze is als volgt: na een aanvraag stuur in een vragenlijst retour per mail, daarna volgt een kennismakingsbezoek bij ons thuis.

(Vanwege de corona maatregelen worden de kennismaking bezoeken die nog niet hebben plaats gevonden voorlopig niet gepland, Mijn persoonlijke verwachting is dat dit in mei/ begin juni wordt. Maar zekerheden zijn er niet, dus afwachten maar…)

Als we een klik met elkaar hebben volgt definitieve plaatsing op de (reserve) wachtlijst.

Er wordt vervolgens een groepsapp aangemaakt, en daarop houd ik iedereen op de hoogte met nieuwtjes, foto’s en tips. Daar kan ook iedereen vragen stellen en worden data’s en tijdstippen besproken voor pup bezoekjes.

Ik doe niet aan plaatst bepaling, want ik hou rekening met voorkeur reu/teef en ik kijk naar het karakter van de pup die bij het te plaatsten gezin moet passen.