Aanvraag Kooiker pup

Hier meer info over de aanvraag voor een kooiker pup.

We hopen zomer 2021 een 1e nestje met Kyra te fokken ( Frou Tinke fan Gepke’s Winsk). De wachtlijst  daarvoor is 1-5-2021 tot 18.00 geopend, want heb al 25 aanmeldingen binnen.  Na 18.00 op 1-5-2021  worden de mails niet meer in behandeling genomen.

Al maanden komen er 2-5 mails per week binnen. Door de corona zijn er fokkers die afzien van een nestje fokken, maar er zijn ook meer aanvragen doordat mensen definitief vaker thuiswerken.

Ik werk niet met een plaats bepaling, maar zoek voor een goede combi. Het een bijzondere puzzel want er zijn mensen die een specifieke voorkeur hebben voor alleen een reu of een teef, en er zijn mensen zonder specifieke voorkeur. Dat maakt een wachtlijst een heel variabel gegeven.

Sowieso is er natuurlijk van te voren niet duidelijk hoe groot een nestje is, en wat de verdeling reu/teefje is..

De werkwijze is als volgt: na een aanvraag stuur in een vragenlijst retour per mail, daarna volgt een kennismakingsbezoek bij ons thuis.

(Vanwege de corona maatregelen worden de kennismaking bezoeken die nog niet hebben plaats gevonden voorlopig niet gepland, Mijn persoonlijke verwachting is dat dit in mei/ begin juni wordt. Maar zekerheden zijn er niet, dus afwachten maar…)

Als we een klik met elkaar hebben volgt definitieve plaatsing op de (reserve) wachtlijst.

Er wordt vervolgens een groepsapp aangemaakt, en daarop houd ik iedereen op de hoogte met nieuwtjes, foto’s en tips. Daar kan ook iedereen vragen stellen en worden data’s en tijdstippen besproken voor pup bezoekjes.

Ik doe niet aan plaatst bepaling, want ik hou rekening met voorkeur reu/teef en ik kijk naar het karakter van de pup die bij het te plaatsten gezin moet passen. 

OP 08-08-2020 is het laatste nestje geboren van Famke & Maestro, of te wel:

Katja van het Belokenland en Vilges Beanas Don Quixotte

Er zijn 6 pupjes geboren 3 reutjes en 3 teefjes. Omdat dit het 4e nestje is, het D- nestje, hebben ze de volgende namen:

Don Bacio fan Gepke’s Winsk

Don Ollie fan Gepke’s Winsk

Don Zepke fan Gepke’sWinsk

Donna Silke fan Gepke’s Winsk

Donna Bente fan Gepke’s Winsk

Donna Jiske fan Gpke’s WInsk

(Foto volgt)

 

 

Helaas kan ik ook nog niks zeggen over de prijs van een pup tzt, voor dit jaar was de prijs €1350,- maar op marktplaats kost een kruising  met Kooiker pup €1500,-. dat is een rare ontwikkeling, zeker gezien alle kosten die je als fokker van een rashond maakt. Even voor de beeldvorming: Gezondheid onderzoeken, veel tijd investeren in kennis op doen en de juiste combi vinden voor een zo gezond mogelijke pup te fokken, progesteron bepalingen, dekgeld, echo, extra voer moeder hond, aantal weken vrij nemen van werk, kosten Raad van Beheer voor stambomen/ chippen/ DNA testen, kosten rasvereniging voor nestkeuring, inenten, ontwormen, pupmelk, pupvoer en dan nog werpkist/kenneldelen binnen en buiten/veel speelgoed voor socialisatie, regelmatig bezoek, elke dag een puppy was. Ook is er een app groep met pupkoper waar je elke dag de nieuwtjes krijgt vanaf de echo t/m uitvliegen. Daarna is de app er om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Plus dat in het contract o.a. een regeling staat mochten er wel erfelijke ziektes naar buiten komen binnen bepaalde tijd, dan ben ik nog aansprakelijk voor een deel van de medische kosten. U snapt, een erg scheve verhouding tussen een stamboomhondje en een kruising hondje!