Mijn Kooikers

Mijn eerste kooiker heb ik kunnen aanschaffen via de rasvereniging die toendertijd aan pup bemiddeling deed. Op 27 juni 2012 is ze geboren: Katja van het Beloken Land  (NHSB2888755) we noemen haar Famke!

Famke is een heerlijk spontaan, vriendelijk en rustig hondje. Op de puppy-cursus was ze al snel de beste terwijl ze ook de jongste was van de groep. Ze had vanaf het begin een mooie focus op de baas en dat was daarmee een begin van een hechte band.

Voor we met haar mochten fokken volgens het regelement van de Vereniging Het Nederlands Kooikerhondje zijn de volgende keuringen gedaan:

*VWD: vrij

*ENM: vrij

*Oogonderzoek HED: vrij

*PL: gr 1 links/ rechts vrij

*Gedragsverklaring: goed

*2x een Uitmuntend score bij keuring;

-Ruim 1 jaar: mooi elegant totaal beeld, Uitmuntend type met goede verhoudingen in hoofd en lichaam, fraai gehoekte voor- en achterhand, prima vachtbeverdering moet nog verder ontwikkelen, gaat met ruime vlotte pas, een heerlijk vrij karakter

-3 jaar: vrouwelijke verschijning, goed oor oog en gebit, prima hals- en rug belijningbroek en vlag aan staart, volledig mantel, oren vertonen typische bellen, gaat met goede stuwing, grijpt voor goed uit, toont prima karakter :UITMUNTEND, staart van goede lengte, goed voorborst ribwelving en borstdiepte, doed gehoekt voor en achter,passende bone, zag voorvoetjes graag wat strakker, goede vaachtstructuur, beverdering

In 2016 mocht Famke moeder worden van 6 mooie pups. Één pup uit het nest hebben we gehouden. Een lieve en rustige, knappe reu die Epke heet (NHSB 3036481)

Epke

Nu in juni 2017 heeft Epke  verschillende dogshows gelopen met een super resultaten! 1e plaats met de score: Uitmuntend. Er staan nog allerlei medische keuringen op de planning dit jaar voor Epke. Als alles wordt goedgekeurd wil ik hem inzetten als dekreu.

Inmiddels nu Oktober 2018: Epke is Nederlands Jeugdkampioen 2017/ Benelux Jeugd Winner 2017/ Nederlands Kampioen 2018/ Belgisch Kampioen 2019

Zijn keuringen:

VWD: vrij

ENM: vrij

Oogonderzoek HED: vrij

PL: vrij

Gedragsverklaring: goed

Een van de laatste keurrapporten: 28 maanden, prima hoofd, typische oren (oorbellen), Strakke ruglijn, goede staartaanzet en -dracht, in goede zomervacht, voldoende gehoekt, vlotgangwerk. 1e plaats, CAC/ CACIB en BOB ( Best of Breed)

 

 

Onze nieuwe aanwinst is Donna Silke fan Gepke’s Winsk

geboren 08-08-2020

 

Silke
lekker chillen!