Mijn Kooikers

Mijn eerste kooiker heb ik kunnen aanschaffen via de rasvereniging die toen nog aan pup bemiddeling deed. Op 27 juni 2012 is ze geboren: Katja van het Beloken Land  (NHSB 2888755) we noemen haar Famke!

Famke is een heerlijk spontaan, vriendelijk en rustig hondje. Op de puppy-cursus was ze al snel de beste terwijl ze ook de jongste was van de groep. Ze had vanaf het begin een mooie focus op de baas en dat was daarmee een begin van een hechte band.

Voor we met haar mochten fokken volgens het regelement van de Vereniging Het Nederlands Kooikerhondje zijn de volgende keuringen gedaan:

*VWD: vrij

*ENM: vrij

*Oogonderzoek HED: vrij

*PL: gr 1 links/ rechts vrij

*Gedragsverklaring: goed

*2x een Uitmuntend score bij keuring;

-Ruim 1 jaar: mooi elegant totaal beeld, Uitmuntend type met goede verhoudingen in hoofd en lichaam, fraai gehoekte voor- en achterhand, prima vachtbeverdering moet nog verder ontwikkelen, gaat met ruime vlotte pas, een heerlijk vrij karakter

-3 jaar: vrouwelijke verschijning, goed oor oog en gebit, prima hals- en rug belijningbroek en vlag aan staart, volledig mantel, oren vertonen typische bellen, gaat met goede stuwing, grijpt voor goed uit, toont prima karakter :UITMUNTEND, staart van goede lengte, goed voorborst ribwelving en borstdiepte, doed gehoekt voor en achter,passende bone, zag voorvoetjes graag wat strakker, goede vachtstructuur, beverdering

In 2016 mocht Famke moeder worden van 6 mooie pups. Één pup uit het nest hebben we gehouden. Een lieve en rustige, knappe reu die Epke heet (NHSB 3036481)

Epke (NHSB 3036481)

In juni 2017 heeft Epke  verschillende dogshows gelopen met een super resultaten! 1e plaats met de score: Uitmuntend. 

Inmiddels nu Oktober 2018: Epke is Nederlands Jeugdkampioen 2017/ Benelux Jeugd Winner 2017/ Nederlands Kampioen 2018/ Belgisch Kampioen 2019,Luxemburgs Kampioen 2019/Internationaal Kampioen 2019/ Benelux Winer 2019

Zijn keuringen:

VWD: vrij

ENM: vrij

Oogonderzoek HED: vrij

PL: vrij

Gedragsverklaring: goed

Een van de laatste keurrapporten: 28 maanden, prima hoofd, typische oren (oorbellen), Strakke ruglijn, goede staartaanzet en -dracht, in goede zomervacht, voldoende gehoekt, vlotgangwerk. 1e plaats, CAC/ CACIB en BOB ( Best of Breed)

Per 1-1-2023 Heeft Epke inmiddels8 nestjes in Nederland , 1 nestje in Polen, 1 nestje in Duitsland en 1 nestje in Denemarken.

 

 

 

Onze nieuwe aanwinst is Donna Silke fan Gepke’s Winsk (NHSB 3203528)

geboren 08-08-2020, en uit het 4e en laatste nestje van Famke (Katja van het Belokenland)

Silke heeft de volgende gezondheidstesten gehad:

PL Vrij

ENM/VWD vrij

Gedragsverklaring

Oogonderzoek

Holland Cup Junior Winster en Crufts gekwalificeerd 2022

Holland Cup Winster / BOS/ Crufts gekwalificeerd 2022

Golden Dog Trophy, Marche en Famenne (B) BOB 2022

Luxemburgs Kampioen 2022

DCK clubwinner (DLD) 2022

31ste Lovanium Trofee (B) BOS en Crufts gekwalificeerd

Kerst Show 2022 BOB en Nederlands Kampioen

Keurrapport: 2 jarig teefje, mooi in type, correcte verhoudingen in hoogte en lengte. Vrouwelijk hoofd in harmonie met lichaam. Juiste schedel, stop en voorsnuit. Correct oog en gebit. Zeer goed in voorhand, ellebogen goed aansluitend. Mooi lichaam, prima hoekingen. toont een mooi en correct gangwerk.

We hopen dit jaar (2023) een nestje te fokken met haar 🙂

 

Silke