Pups 2019

Dit is het eerste nestje dat geboren is met mijn kennelnaam: fan Gepke’s Winsk !

 

Na maanden puzzelen een super mooie combi gevonden qua bloedlijnen en qua een heerlijk karakter.

Eerst een kennismaking voor de loopsheid: lekker samen gewandeld.

 

De combinatie is Cirtap’s Prins Thobir X Katja van het Belokenland.

Heel blij mee!! Hoop dat Thobir iets meer wit inbrengt in de pups en z’n bellen doorgeeft..

Bijna 3 weken eerder dan verwacht werd Famke loops, en is zondag 23-12-2018 gedekt

 

 

Op vrijdag 22-02-2019 zijn er 8 pups geboren, 4 reutjes en 4 teefjes.

Ze zien er super mooi uit, allemaal een mooie brede bles en mooi getekend.

Qua gezondheid ook allemaal top.

Helaas ademde 1 teefje bij de geboorte niet, maar na reanimatie ging ze wel ademen en knapte ze op, kroop de werpkist rond, dronk bij Famke en alles leek goed te gaan.Alleen groeide ze niet en na 3 dagen bleek ze bijvoeding nodig te hebben… een heel pakket aan extra zorg gegeven maar mocht niet baten.We hebben haar 28-2 moeten laten gaan: oorzaak Hypoxie. (Zuurstof tekort)

De nestnaam is Adelheit!

De namen zijn:

Jonker Nelis fan Gepke’s Winsk, woont nu in Geneve

Jonker Otto fan Gepke’s Winsk, is in co-ownership

Jonker Pelle fan Gepke’s Winsk, is in co-ownership

Jonker Rixt fan Gepke’s Winsk, Buddy/ hulphond

Frou Sylke fan Gepke’s Winsk

Frou Tinke fan Gepke’s Winsk, is in co-ownership

Frou Ulvi fan Gepke’s Winsk

Frou Veralie fan Gepke’s Winsk, (heeft helaas maar 6 dagen geleefd)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20190223_194055-1024x768.jpg

*De hondjes die niet bij mij wonen maar in co-ownership zijn geplaatst hopen we later te kunnen inzetten om mee te fokken.

 

Met trots bij deze de foto van Thobir en Famke en hun 7 weken oude kroost!

met dank aan “fotografie www.ruudlaurens.nl” !!!

Hoe ziet zo’n nest periode eruit..

*De eerste week bestaat uit alleen maar drinken (groeien zo’n 10% van hun lichaamsgewicht per week)en slapen, en natuurlijk gaan ze al buik-schuivend richting de melkbar. De oogjes en oortjes zijn nog dicht, dus alles gaat op geur en warmte.

*Na de eerste week voegt grote broer Epke zich in de werpkist en werpt zich op als verzorger,

Famke geeft ze te drinken en Epke wast ze, dit houdt hij vol tot een week of 6-7.

* Na 1.5 week groeien zijn ze al zo sterk dat ze meer op hun pootjes waggelen.

*Rond 2 weken gaan oogjes en oortje open, en gaan ze elkaar ontdekken.

*Dan breekt de tijd aan voor een 1e nestbezoek van de aspirant nieuwe baasjes. Daar hebben Famke en Epke geen moeite mee: leuk bezoek, en die geven soms zelfs wat lekkers..;-)

*Rond 2/4/6 weken is er een bezoekmoment en rond de 8 weken ophalen. Dit keer m.u.v. Twix die met 10 weken pas met het vliegtuig mocht. En Lodewijk die na een test met super resultaat geplaatst is om als hulp/buddy  hond te worden opgeleid.

*Vanaf het moment dat het weer goed is en ze kunnen lopen gaan ze ook naar buiten de ren in, met allerlei speelgoed, tunnel,bal, knuffels, schommel,bench…etc.

*De ren binnen wordt steeds groter gemaakt, en er wordt steeds afgewisseld met speeltoestellen/-goed. O.a ook een kinder pianootje met muziek en dierengeluiden., een snuffelmat etc.

*Met 6 weken zijn ze met de doggy-ride en de auto naar de dierenarts geweest voor enting en onderzoek: allemaal goed gezond en vrij, nieuwsgierig gedrag naar de dierenarts toe.

*Na de enting mag de wereld open en gaan we met de doggy-ride ook op pad, wandelen en langs de school.

*Omdat de puppy-playground volgeboekt was, zijn we met alle pups en de nieuwe baasjes naar de Intratuin geweest. Iedereen heeft met z’n eigen pup daar rond kunnen lopen en ze alvast in de lazy4legs tas gehad. Heerlijk met z’n allen in het tuin-café wat gedronken en met elkaar kennis gemaakt…Een blije,vrolijke boel… Goede indrukken voor pup en baasjes, want 1 week erna begint het avontuur als de pupjes “uitvliegen”.

*Ze vliegen uit met een boel indrukken, kat in huis, tiener(s), kleinkinderen, zijn in de auto geweest, op de markt, bij de school, bij de dierenarts, veel mensen op visite gehad, en ook de fotograaf met lampen, klik en piep geluiden en flits..en wat is stil zitten en goed attent kijken moeilijk!! Zijn bekend met geluiden, balanskussen, tunnel, schommel, geluid dingetjes, trekspeeltjes, knuffels, allerlei geluiden, stofzuiger, muziek, tv ..ook boren/zagen etc.

*Nu aan de baasjes om de impressies regelmatig te herhalen. Gelukkig hebben we een app groep, waar foto’s, geluksmomentje maar ook dringende vragen worden uitgewisseld en adviezen langs komen.

*Leuk terug te horen dat de pups ook bij hun nieuwe baasjes en op pup-cursus en bij de dierenarts, open en nieuwsgierig gedrag laten zien. Ze draaien hun “poot” niet om door een tunnel te rennen, op onderzoek uit te gaan en als er iets nieuws langs komt even te gaan zitten kijken of het onderzocht moet worden of genegeerd kan worden. Ben erg blij met dit nest, deze hondjes die graag “werken” en nieuwsgierig zijn en daarbij ook nog een leuke komaf hebben.

Veel geluk pups en baasjes, en tot ziens!

Groetjes Geppy

 

Hierna nog een foto impressie van een leuke nest tijd.

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mde