Over mij

Ik zal mij even voorstellen: Mijn naam is Geppy Folkerts, ik ben inmiddels 60+, getrouwd en heb vier kinderen die allemaal niet meer thuis wonen. We wonen in Benschop in de provincie Utrecht. Inmiddels ook 4 kleinkinderen gekregen 😉 

Van jongs af aan was mijn grootste wens, die op elk verlanglijstje boven aanstond, een hond. Toen ik 11 werd, kwam er daadwerkelijk een hond. Het was een lieve labrador pup die later ook met mijn vader op jacht mee moest kunnen.

Eenmaal op eigen benen heb ik eerst een labrador teefje gehad en later ook een Jack Russel teefje. Met beide teefjes heb ik ook een paar nestjes gefokt.

Nadat deze honden zijn overleden ben ik bewust op zoek gegaan naar een ras dat mij qua karakter en uiterlijk aansprak. Zo ben ik uitgekomen bij het Nederlands Kooiker hondje.

Eerlijk is eerlijk; dit ras voldoet aan al mijn wensen. Kooikers zijn leuke, rustige huishonden (in tegenstelling tot de Jack Russel) en een heerlijk ‘trainbaar’ ras dat vaak één baas heeft (in tegenstelling tot de labrador).

Daarnaast zijn Kooiker hondjes niet te groot en niet te klein, met een hartveroverend uiterlijk: een sierlijk hondje met een mooie kleurstelling en prachtige (oor) bellen. Tot slot hebben deze hondjes ook een zacht karakter wat perfect past bij mij.

Sinds 2018 m’n droom verwezenlijkt… En een kennelnaam aangevraagd en het is geworden..

fan Gepke’s Winsk

Epke Best of Breed, aug 2018